Mondhygiëne
Tanden poetsen en ragen vormen de basis voor een goede mondhygiëne. Onze preventieassistententen helpen u graag bij het behalen van een optimaal poetsresultaat. De mondhygiënisten zullen u een extra handje helpen bij het onderhouden van uw gebit. Zelfs als u 2 maal per dag poetst is tandsteen niet is ongewoons.
Wat we doen
Een optimale mondhygiëne vormt de basis van een stralend en gezond gebit. Het gezegde “voorkomen is beter dan genezen” geldt zeker op het gebied van tandheelkundige zorg. Bij Tandstad begrijpen we het belang van preventieve maatregelen, en daarom staan onze ervaren mondhygiënisten klaar om u te begeleiden op weg naar een gezonde mond.
Onze focus ligt vooral op het voorkomen van gaatjes en tandvleesontstekingen, aangezien deze aandoeningen kunnen leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit. Indicatoren zoals bloedend tandvlees, gevoelige tanden, slechte adem, tandplaque of tandsteen dienen serieus te worden genomen. Als u hier last van heeft, aarzel dan niet om een afspraak te maken. Wij zijn er om u te helpen.
De frequentie van mondhygiënebezoeken varieert per patiënt. Voor de een is een bezoek aan de mondhygiëniste elke 3 maanden noodzakelijk, terwijl voor de ander eens in de 3 jaar voldoende is. Bij Tandstad begrijpen we dat iedereen unieke behoeften heeft. Onze deskundige mondhygiënisten passen hun ervaring en vaardigheden aan om iedereen op maat te kunnen helpen.
Investeer in uw mondgezondheid en maak vandaag nog een afspraak bij Tandstad. Samen streven we naar een stralend en gezond gebit, want uw glimlach is onze prioriteit.
Onze mondhygiënisten & preventieassistenten
Vragen?
Wat is het verschil tussen een mondhygiënist en preventie-assistent?
Een mondhygiënist en een preventie-assistenten zijn beide professionals in de mondzorg, maar ze hebben verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Mondhygiënisten kunnen diagnoses stellen en behandelingen uitvoeren met betrekking tot tandvleesaandoeningen, tandsteenverwijdering, en het geven van instructies voor mondhygiëne.
Preventie-assistenten focussen meer op preventieve maatregelen, zoals het reinigen van tanden, het aanbrengen van fluoride en het geven van instructies over mondverzorging
De titel mondhygiënist is een door de wet BIG beschermde titel.
Heb ik voor de mondhygiënist een verwijzing nodig?
U kunt rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht, u heeft daar geen verwijzing voor nodig. Het is ook mogelijk dat uw tandarts u adviseert om een afspraak bij de mondhygiënist te maken. In dat geval wordt de behandeling zoveel mogelijk door de tandarts en de mondhygiënist onderling afgestemd, uiteraard in overleg met u.
Worden de kosten voor mondhygiëne vergoed?
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor behandeling door een mondhygiënist geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering voor tandheelkundige hulp. Voor personen tot 18 jaar worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed. Als u van tevoren de kosten voor de behandeling bespreekt met uw mondhygiënist, weet u waar u aan toe bent.
Kan ik mijn tanden laten bleken en hoe werkt dat?
Meestal is het mogelijk om je tanden te laten bleken. Maak een afspraak bij een van onze tandartsen of mondhygienisten. Deze geeft u meer informatie en legt u de voor- en nadelen uit.
Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?
De frequentie waarmee je een bezoekt brengt aan de mondhygiënist, is afhankelijk van je individuele mondgezondheid en tandheelkundige geschiedenis. Omdat voorkomen natuurlijk beter is dan genezen, is het verstandig om regelmatig een afspraak met uw mondhygiensit te maken, zodat u samen ervoor kan zorgen dat u dergelijke aandoeningen voor bent.